17 decembrie 2020 – Ziua în care au fost condamnaţi toţi avocaţii

Într-o zi de joi, mai exact în 17 decembrie 2020, un complet de la cea mai înaltă instanță din România a pronunțat condamnări grele, inter alia, pentru infracțiunea de grup infracțional organizat și infracțiunea de abuz în serviciu (cele mai multe) pretins comis de funcționari și persoane fără această calitate, într-o cauză vizând fapte mai vechi de 10 ani (unele din 2006). Printre cei condamnați se numără și avocatul ROBERT ROȘU.

Lăsând la o parte condițiile dificile privind derularea judecății în apel, cu o parte dintre participanți în sala de judecată, iar cu cealaltă parte în afara sălii, o gravă problemă a sistemului judiciar român o reprezintă interpretarea impredictibilă a legii penale, în special în cazul unor fapte a căror includere în domeniul dreptului penal este discutabilă, așa cum este și abuzul în serviciu.

Citește articolul integral pe juridice.ro!

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord