COMUNICAT DE PRESĂ – Asociația pentru Dialog și Solidaritate a Avocaților din România

Asociația pentru Dialog și Solidaritate a Avocaților din România își exprimă solidaritatea față de colegul nostru, Roșu Robert Mihăiță avocat în cadrul Baroului București, și regretul față de condamnarea acestuia, în data de 17 decembrie 2020, la 5 ani de închisoare cu executare și restrângerea unor drepturi, de către Înalta Curte de Casație și Justiție, în Dosarul nr. 345/64/2016, dosar cunoscut în media ca ”Ferma Băneasa”.
Condamnarea în apel a survenit ulterior hotărârii de ACHITARE, la fond, pronunțată de Curtea de Apel Brașov, la data de 27.06.2019, hotărâre salutară, prin care instanța consemnează faptul că exercitarea atribuțiilor profesionale specifice avocatului, nu poate crea premiza realității unor activități infracționale.
Condamnăm cu tărie acreditarea ideii că reprezentarea drepturilor și libertăților cetățenilor români, persoane fizice sau juridice, poate constitui un motive de inculpare penală într-un stat de drept, în care supremația legii ar trebui să prevaleze.

Citește articolul integral pe ads.ro!

Trimite mai departe