EU SUNT ROBERT – Avocatii sunt ingroziti de solutia ICCJ. Condamnarea avocatului Robert Rosu la 5 ani inchisoare de catre judecatorii Ionut Matei, Florentina Dragomir si Ioana Ilie fiindca si-a exercitat profesia i-a revoltat pe confrati: „Ce a patit el poate pati orice avocat… Un precedent periculos pentru breasla… Pentru mine avocatura s-a cam terminat… Robert s-a bazat pe hotarari definitive… Vom prefera sa refuzam solicitarile potentialilor clienti spre a nu ne risca libertatea”

Robert Rosu

Avocatura romana a explodat, pe buna dreptate, dupa odioasa condamnare la 5 ani de inchisoare cu executare primita de catre avocatul Robert Rosu (foto) joi, 17 decembrie 2020, din partea judecatorilor ICCJ Florentina Dragomir, Ioana Alina Ilie si Ionut Matei in dosarul Ferma Baneasa, dupa ce acelasi Robert Rosu fusese achitat la fond, la Curtea de Apel Brasov. Mai multi avocati si-au pus pe Facebook la profil fotografii cu confratele si cu mesajul „Eu sunt Robert” si au scris postari continand eticheta (hashtagul) „#alaturideRobert”.

Revolutia de pe Facebook impotriva scandaloasei solutii dispuse de judecatorii supremi fata de Robert Rosu (recunoscut ca un profesionist al dreptului) a inceput la scurt timp dupa aflarea solutiei, zeci de avocati proeminenti luand atitudine si lansand mesaje de solidaritate cu confratele aruncat in inchisoare doar pentru ca a indraznit sa-si exercite profesia – notificand institutii publice, incheind acte si imputerniciri, redactand notificari si memorii, participand la sedintele comisiilor de retrocedare etc.

Citește articolul integral pe luju.ro!

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord