Jud. Adina Lupea despre cazul avocatului Roșu: O asemenea solidaritate nu am mai întâlnit… este clar că ceva în neregulă se întâmplă”

Cunoscuta judecătoare Adina Lupea de la secția penală a Curții de Apel Cluj a scris câteva cuvinte despre cazul Robert Roșu, care cu siguranță va rămâne în istoria Justiției post-decembriste din România. „Nu putem bulversa destinele oamenilor atât de radical, chiar dacă soluția este prevăzută de lege”, susține judecătoarea de la Cluj.

„Nu am căderea să comentez decizii ale instanțelor judecătorești, să îmi spun părerea, nici chiar dacă sunt ale judecătoriilor sau ale ICCJ, definitive sau nu. Citesc și eu, credeți-mă, citim și noi, magistrații, uneori ne uimim, alteori suntem dezamăgiți, alteori luăm exemplu de «așa se face» sau «așa nu se face» însă public nu putem comenta. Chiar dacă între noi suntem uneori siderați, ori contrariați, ori nu înțelegem. Ba chiar putem fi și revoltați, însă public trebuie să fim muți (asta apropos de una dintre nelibertățile pe care le avem în timpul exercitării profesiei, una din multele interdicții).

Însă faptul că astăzi Facebookul s-a umpul de statusuri ale avocaților cu #eusuntRobert și #alaturideRobert nu poate trece neobservat. Ceva se întâmplă, ceva se mișcă, ceva s-a zguduit în lumea avocaților. Greu și definitiv.

Citește articolul integral pe clujust.ro!

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord