Nu ucideti statul de drept! Nu ucideti dreptul la aparare!

Robert Rosu, avocat la firma Tuca, Zbarcea & Asociatii (TZA), s-a uitat peste un contract de cesiune de drepturi litigioase caruia i-a adus unele amendamente din perspectiva regulilor artei. Pentru asta, Robert Rosu a primit 3 ani de inchisoare, retinandu-se ca impreuna cu clientii lui ar fi organizat un grup infractional.

Apoi, clientii i-au prezentat avocatului Rosu o hotarare judecatoreasca definitiva prin care, cu 15 ani in urma, li se acorda dreptul de a li restitui o ferma, solicitandu-i sa pledeze pentru punerea in executare a acelei hotarari in fata celor chemati sa faca restitutia efectiva. S-a dus cu ea la comisia de aplicare a legii fondului funciar si a obtinut restituirea in natura.

Avocatul nu este nici detectiv, nici politist, nici procuror pentru a face cercetari de natura a vedea daca un act autentic sau orice alte probe pe baza carora trebuie sa pledeze sunt minate de vreun viciu ascuns. Daca este asa si clientul sau avea cunostinta de o asemenea situatie, clientul este cel care raspunde.

Citește articolul integral pe luju.ro!

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord