Vicepreședintele UNBR Daniel Fenechiu despre pedeapsa lui Robert: „o sancțiune dată profesiei”

Vicepreședintele UNBR Daniel Fenechiu critică dur condamnarea avocatului Robert Roșu de către Înalta Curte la 5 ani închisoare cu executare.

„Bucuria pe care mi-a generat-o achitarea lui Bogdan mi-a fost umbrită, pe seară, de tristețea generată de condamnarea lui Robert! Când prestarea unui serviciu avocațial licit este interpretată în sfera constituirii unui grup infracțional și a complicității la abuz în serviciu îmi este limpede, nu doar că linia roșie a mai fost trecută odată, ci și că e necesară o analiză serioasă, urmată de o intervenție chirurgicală, asupra textelor legale care permit imaginației să bată realitatea și abordările raționale și rezonabile!

Nu de alta, dar această condamnare pare a fi o sancțiune dată profesiei și orice confrate se poate găsi într-o situație similară dacă procurorul și/sau instanța apreciază că avocatul ar trebui să știe că serviciul prestat de el poate fi incorporat într-o strategie în care serviciile licite pot fi „coroborate” cu acțiuni sau inacțiuni de natură infracțională… Trist!”

Citește articolul integral pe clujust.ro!

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord