Cea mai mare revoltă din Justiția română

Fapte. Un avocat al une părți procesuale este condamnant la inchisoare cam cât clienții săi. După ce este achitat pe fond. Vina este punerea in aplicare a două sentințe judecătorești definitive și irevocabile(fond, apel, recurs), care in opinia procurorilor DNA sunt abuzive și nelegale.

Judecătorul Ionut Matei vice la ICCj, l-a condmanat pe avocatul Robert Roșu la 5 ani inchsoare cu executare identificându-l cu cauza clienților.

“Avocații nu vor fi identificați cu clienții sau cu cauzele clienților atunci când își exercită atribuțiile lor profesionale” (Art. 18 al Principiilor de Bază ale Rolului Avocatului, adoptate la Congresul al Optulea al Naţiunilor Unite.

Citește articolul integral pe alphanews.ro!

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord