Avocatul Cosmin Vasile: ”Vinovatul fără vină – deși o minută rece și seacă spune cu puține cuvinte altceva, Robert nu este un infractor”

Avocatul Cosmin Vasile și-a exprimat suprinderea și indignarea în cazul Robert Roșu, dar, în același timp, și speranța că asistăm la o schimbare majoră pentru sistem. ”Sute sau poate deja mii de oameni, avocați și nu numai, care cunosc esența acelui dosar penal, realizează că Robert a fost condamnat pentru că a fost avocatul unui client într-un dosar cu miză. Reacția publică de solidaritate este una fără precedent în ultimii (mulți) ani, tocmai pentru că societatea percepe contrariul: Robert este orice, numai infractor nu!

Este deja o realitate. Ceea ce nu se întâmpla de prea multă vreme, se întâmplă deja în rândurile avocaților și, mai îmbucurător, a altor profesii liberale cu care ne înrudim. Cazul Robert este trigger-ul acestui curent de opinie. De data asta, nu va fi foc de paie, ci asistăm la nașterea oficială a eforturilor instituționale și nu numai, de apărare efectivă a avocatului și misiunii sale. După desființarea condamnării, Robert va deveni, în România și nu numai, simbolul acestei lupte.”

Citiți continuare postării de Facebook pe pagina lui Cosmin Vasile!

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord