Av. Costel Gîlcă, director Revista de Drept Social: „Atacul împotriva avocaților este atac împotriva justiției!”

Cazul condamnării nevinovate de către ÎCCJ a avocatului Robert Roșu, doar pentru că și-a îndeplinit  atribuțiile prevăzute în art. 3 din Legea avocaturii, a generat un atac inadmisibil împotriva avocaților din partea unor jurnaliști (cu studii în economie sau pur și simplu fără studii superioare etc.), altfel spus oameni care nu au nimic de  a face cu dreptul.

În acest context precizez că justiția NU se face doar prin procurori și judecători, ci și prin avocați (că ea se realizează prin instanțele judecătorești menționate de art. 2 din Legea nr. 304 din 28 iunie 2004 privind organizarea judiciară, nu înseamnă că avocații sunt excluși, ci dimpotrivă, înseamnă că avocații sunt parte integrantă a procesului de realizare a justiției, avocații având dreptul/obligația de a reprezenta părțile în fața instanțelor menționate de art. 2 din Legea nr. 304/2004). 

Citește articolul integral!

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord