Cristian Lică: Avocatul privit ca un complice la infracțiune. Cazul avocatului Robert Roșu

Nu sunt jurist, însă mereu am fost înconjurat de avocați, în viața personală. Avocații sunt o breaslă interesantă, în sensul că majoritatea celor pe care i-am cunoscut erau capabili să dezbată teme vaste, ore în șir, atât pe subiect, cât și pe lângă el. Sunt oameni vehemenți și combativi, de cele mai multe ori fundamentaliști ai convingerilor lor.

În ultimele săptămâni, o undă de șoc a circulat prin toate mediile avocățești pe care le știu. Avocatul Robert Roșu a fost condamnat la 5 ani de închisoare, cu executare, în dosarul Truică/Paul al României. În lista, destul de lungă, de condamnați, s-a regăsit, de data asta, și numele avocatului unuia dintre inculpați. Iar această decizie a instanței i-a consternat pe toți colegii săi de breaslă şi nu numai, inclusiv o bună parte dintre magistraţi au formulat opinii mai mult sau mai puţin cu perdea în publicaţiile de specialitate.

Citește articolul integral pe republica.ro!

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord