Stelian Ion, Ministrul Justiției, la Aleph News: „Eu nu am auzit de așa ceva, să vină un judecător după nu știu cât timp și să spună că nu e corectă decizia pe care a pronunțat-o. Asta apare ciudat!… Trebuie respectat termenul de 30 de zile și este una dintre chestiunile care mă privesc și pe mine ca Ministru al Justiției… Există o tensiune latentă între magistrați și avocați”

Alaturi de Robert Rosu

Curat lucru! În România legea este făcută ca să nu fie respectată! Degeaba prevede art. 406 alin. (1) privind redactarea și semnarea hotărârii din Codul de procedură penală că „hotărârea se redactează în cel mult 30 de zile de la pronunțare”, că acest lucru este mai degrabă o utopie în magistratură. 

Ce știm însă este că pe 16 ianuarie 2021 se împlinește termenul de 30 de zile pe care, conform legii, Completul format din judecătorii Ionuț Matei, Florentina Dragomir și Alina Ioana Ilie de la Înalta Curte de Casație și Justiție îl are la dispoziție pentru a publica motivarea hotărârii în dosarul Ferma Băneasa. Dosar în care judecătorii supremi l-au condamnat pe avocatul Robert Roșu la 5 ani de închisoare pentru că și-a exercitat profesia (dupa ce la fond fusese achitat) bazându-se pe hotărâri judecătorești definitive pronunțate de judecători care mai apoi, în fața procurorilor, s-au răzgândit și au spus că nu ar mai pronunța acele soluții.

Până atunci reținem, după cum însuși ministrul Justiției Stelian Ion a apreciat, că nerespectarea termenului de 30 zile de către instanțe pentru publicarea motivării hotărârii nu este normală, așa cum nici răzgândirea unor judecători față de soluțiile pe care le-au pronunțat nu este sănătoasă pentru justiție. Și pe bună dreptate.

Stelian Ion: „Există o tensiune latentă între magistrați și avocați care acum pare că răbufnește ca o ultimă picătură”

Citiți articolul integral pe luju.ro!

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord