Gabriel Zbârcea: „Nu vom înceta să recurgem la toate formele legale pentru a îndrepta nedreptatea și a-l aduce pe Robert acasă”

Gabriel Zbârcea: „Acum câteva zile am depus o cerere care cuprindea argumente de text, dar și jurisprudență română sau a CEDO, solicitând asigurarea respectării termenului legal și obligatoriu de motivare, de 30 de zile.
Din păcate, am primit de la ÎCCJ o adresă prin care ni s-a comunicat faptul că termenul de redactare în dosarul colegului nostru Robert Roșu a fost prelungit de către Completul de Judecată cu 30 de zile.
Prin mărirea perioadei de timp alocată motivării hotărârii este împiedicat accesul lui Robert la căile extraordinare de atac prevăzute de lege. Aproape toate căile extraordinare de atac prevăzute de legea procesual penală se promovează într-un termen de 30 de zile de la comunicarea hotărârii.
E dureros că Robert stă în temniță fără să știe cu ce a greșit, de ce este acolo, departe de mama sa bolnavă, de soție și de gemenele sale.
Nu ne oprim. Povestea lui Robert trebuie să fie spusă, povestea acestui dosar va fi cunoscută și în România și în străinătate.
Nu vom înceta să recurgem la toate formele legale pentru a îndrepta nedreptatea și a-l aduce pe Robert acasă”.
Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord