Av. Alexandru Sitaru, despre cazul Robert Roșu: „Este păcat că s-a ajuns într-o astfel de situație. Fiecare dintre noi ar trebui să dăm dovadă de empatie și să tratăm cu responsabilitate orice dosar, luând în considerare riscurile ce pot surveni”

Robert Rosu

Alina Matei: Sfârșitul anului 2020 a adus condamnarea colegului avocat Robert Roșu în ziua de 17 decembrie 2020, ziua neagră a vieții lui. Pentru un avocat este mai greu să faci apărarea unui coleg avocat, întrucât spre deosebire de un client obișnuit, clientul de profesie avocat știe când o zbârcește avocatul ales…?

Alexandru Sitaru: Este păcat că s-a ajuns într-o astfel de situație. Fiecare dintre noi ar trebui să dăm dovadă de empatie și să tratăm cu responsabilitate orice dosar, luând în considerare riscurile ce pot surveni. În societatea de avocatură din care fac parte am învățat că orice caz trebuie tratat cu deosebită considerație raportată la situația de fapt iar nu la persoana căreia i se impută fapta. Așadar, pentru noi nu persoana face diferența, ci problema de drept pe care o avem de apărat.

Citește articolul integral pe Juridice.ro! 

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord