Q: Sunt persoane care spun: „Nu credem că e nevinovat. Nu e posibil să-l fi condamnat așa, pe nimic. A făcut el ceva… toate retrocedările astea abuzive au avut nevoie de avocați”

Am văzut diverse comentarii care spun că „e imposibil ca Robert Roșu să nu fi făcut ceva ilegal”, pentru că altfel nu-l condamnau. Aici este de fapt problema! Acuzarea nu a adus niciun fel de probe pentru a-i dovedi vinovăția, dar a afirmat că „a câștigat reputație”. Robert Roșu și-a reprezentat clienții pornind de la documentele oficiale pe care le-a avut la dispoziție, în conformitate cu legea. El a derulat activități avocațiale, așa cum sunt ele prevăzute de Legea nr. 51/1995 privind profesia de avocat și statutul profesiei. Acest lucru fusese, de altfel, statuat chiar de judecătorul de drepturi și libertăți ÎCCJ în luna martie 2016, atunci când a constatat că materialul probator nu reflectă săvârșirea vreunei infracțiuni. Pentru ca apoi, în iunie 2019, instanța de fond (Curtea de Apel Brașov) să-l achite de toate capetele de acuzare pe motiv că „fapta nu există”.

Citiți mai mult la acest link… și transmiteți-ne întrebările voastre pe alaturiderobert@gmail.com!

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord