Va fructifica Înalta Curte de Casație și Justiție șansa de a demonstra că este, cu adevărat, cel mai înalt for al justiției din România?

Pe 2 februarie 2021, Inalta Curte de Casatie si Justitie va trebui sa decida daca este admisibila, in principiu, contestatia in anulare formulata de inculpatii din Dosarul Ferma Baneasa, dosar in care au fost condamnati, printre altii, avocatii Robert Rosu si Corina Teodora Dicu, precum si jurnalistul Dan Andronic, exclusiv pentru „vina” de a-si fi exercitat profesia.

Spre „norocul” lor, avocata Corina Teodora Dicu si jurnalistul Dan Andronic „au beneficiat” de „clementa” completului de judecata, motiv pentru care nu au fost trimisi in penitenciar pentru a-si executa pedeapsa, primind cate o pedeapsa cu suspendarea executarii acesteia.

Spre stupoarea lumii juridice de buna credinta, inclusiv a unui numar important de judecatori si procurori, precum si spre consternarea sa si a familiei sale, Robert Rosu, nu doar ca a fost condamnat pe nedrept pentru faptul ca si-a exercitat profesia la un standard, se pare, prea ridicat, standard care a declansat anumite frustrari in randul unor persoane nefamiliarizate cu limbajul juridic, dar a fost considerat de catre instanta de apel un element periculos pentru societate, motiv pentru care a fost trimis „la reeducare” in penitenciar, alaturi de persoane condamnate pentru savarsirea unor infractiuni precum omor, viol, trafic national si international de droguri de mare risc, etc…

Citește întregul articol aici!

Photo Credit: Agerpres

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord