Instanţa supremă respinge contestaţiile în anulare formulate de condamnaţii din dosarul ”Ferma Băneasa”

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins contestaţiile în anulare formulate de persoanele condamnate în dosarul „Ferma Băneasa”, printre care omul de afaceri Remus Truică, jurnalistul Dan Andronic, Paul al României, avocatul Robert Roşu şi israelienii Benyamin Steinmetz şi Tal Silberstein.

Instanţa supremă a admis o excepţie a procurorilor şi a stabilit că aceste contestaţii în anulare au fost formulate prematur.

„Admite excepţia prematurităţii invocată de procuror. Constată prematur formulate contestaţiile în anulare declarate de contestatorii Truică Remus, Chiriac Theodor, Olteanu Gheorghe, Andronic Dan-Cătălin, Ignatenko (fostă Păvăloiu) Nela, Tal Silberstein, Dima Niculae, Marcovici Marius-Andrei, Dicu Corina-Teodora, Benyamin Steinmetz, Musat Apostol, Delcea Valentin, Mateescu Lucian-Claudiu, Roşu Robert-Mihăiţă, SC RECIPLIA SRL, Jecu Nicolae, Popa Caterina, Gheorghiţă Dragomira, Paul Philippe al României şi SC MERCURE COMMERCE INTERNATIONAL SRLT în cauza ce formează obiectul dosarului nr. 345/64/2016 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală. Definitivă”, se arată în decizia instanţei.

Paul al României a fugit din România înainte de pronunţarea sentinţei, el fiind dat în urmărire internaţională.

Jurnalistul Dan Andronic a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru aderare la un grup infracţional organizat, el fiind obligat să efectueze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la Centrul de Asistenţă Integrată Bucureşti sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3.

În acelaşi dosar, israelienii Tal Silberstein şi Benyamin Steinmetz au fost condamnaţi la câte cinci ani închisoare cu executare, aceeaşi pedeapsă primind şi avocatul Robert Roşu.

Acuzaţiile vizează infracţiuni comise în perioada 2006 – 2013 în diferite forme de participare, în interesul obţinerii unor bunuri de o valoare deosebită, printre care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de Paul al României.

Foto credit: Agerpres.ro

Articol integral pe Agerpres.ro!

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord