Baroul Bucureşti vrea să schimbe legea astfel încât instanţele să poată pronunţa sentinţele doar atunci când au gata şi motivările acestora

Consiliul Baroului Bucureşti a decis, în şedinţa de marţi, să solicite unor avocaţi parlamentari modificarea codurilor de procedură penală şi civilă astfel încât hotărârile să fie dictate de instanţe doar în momentul în care sunt gata motivările, a anunţat pe pagina sa de Facebook avocatul parlamentar Daniel Fenechiu, potrivit g4media.

În nenumărate situaţii, motivările vin după câteva luni sau ani de la pronunţarea verdictului, fie chiar după executarea condamnării, notează Fenechiu.

Propunerea vine şi în contextul în care, în urmă cu o săptămână, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a constatat că e prematur formulată o contestaţie în anulare depusă de condamnaţii din dosarul de corupţie numit generic „Dosarul Băneasa”, pe motiv că a fost depusă înainte să existe motivarea instanţei. Acest lucru înseamnă că, după ce motivarea este redactată, ei pot introduce o nouă cerere. Printre condamnaţi se numără şi avocatul Robert Roşu, după încarcerarea căruia au fost proteste ale avocaţilor în instanţă.

Citește întregul articol aici! 

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord