Av. Constantin Florin Durgheu: „Cât de indiscutabilă poate fi o hotărâre judecătorească care se fundamentează (și) pe un text declarat neconstituțional, după pronunțarea deciziei definitive, dar înaintea motivării acesteia?”

Data de 17 februarie 2021 trebuia „să aducă” motivarea controversatei decizii pronunțate de către Înalta Curte de Casație și Justiție în Dosarul „Ferma Băneasa”, dosar în care au fost condamnați, printre alții, și doi confrați (Corina Dicu și Robert Roșu), se pare, pentru „vina” de a-și fi exercitat profesia de avocat.

Deși prin Adresa nr. 3486, emisă la data de 15.01.2021, Președintele Secției Penale a Înaltei Curți de Casație și Justiție i-a comunicat colegului ROBERT ROȘU, la sediul S.C.A. Țuca, Zbârcea și Asociații faptul că Decizia Penală nr. 382/A/17.12.2020 va fi motivată până la data de 17.02.2021, deoarece termenul de redactare al deciziei a fost prelungit cu încă 30 de zile, în temeiul art. 16 alin. 3 din Legea nr. 304/2004, acest lucru nu s-a întâmplat.

Ieri, în loc să primim motivarea deciziei prin care au fost condamnați (și) cei doi colegi avocați, Robert Roșu cu executare, Corina Dicu cu suspendare, am primit o altă veste năprasnică, de data aceasta pentru completul care a pronunțat controversatele condamnări. La data de 17 februarie 2021, Curtea Constituțională a României a admis, cu majoritate de voturi, excepția de constituționalitate și a constatat că sintagma „cu excepția împrejurărilor care privesc existența infracțiunii” din cuprinsul dispozițiilor art. 52 alin. 3 din Codul de procedură penală este neconstituțională.

Citiți articolul integral aici!

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord