Av. Cosmin Sovar: „Profesia de avocat mă obligă să protestez. Unele conduite au înjosit sistemul judiciar, lovind tocmai în pilonul fundamental al statului de drept”

Mă uit în stânga și în dreapta, dar mai ales de jos în sus pe unele grupuri de Facebook, care ar avea menirea să creeze bune practici între profesiile juridice, și văd oameni surprinși, dezamăgiți, chiar siderați că avocații își permit să protesteze împotriva unei hotărâri judecătorești definitivepilonul fundamental al statului de drept.

Dar cum un necaz nu vine niciodată singur, s-au urnit (în sfârșit!) U.N.B.R. și toate barourile din țară să emită comunicate ferme și să adopte măsuri prin care își manifestă sprijinul față de protest.

De la un ageamiu te aștepți să fie apăsat de prejudecăți și să ofere o sentință fulger și dură cu privire la motivul protestului: Haide dom’ne că se apără între ei…nu-i normal? Corb la corb nu-și scoate ochii.

Însă, de la un profesionist al dreptului te aștepți la altceva:

dacă-i avocat, să fie temeinic și să argumenteze;

dacă-i procuror, să culeagă probe (nu în orice condiții), să le/te lege și să argumenteze;

dacă-i judecător te aștepți să fie înțelept, temeinic și să motiveze.

Dar, dincolo de menirea ficărei profesii juridice, te aștepți ca toți să raționeze și chiar dacă nu sunt de acord unii cu alții, să se respecte reciproc căci vremurile în care erai chinuit în piața publică și apoi ostracizat pentru că gândești diferit au apus de mult!

Acum este infinit mai puțin dureros, totul se întâmplă pe Facebook!

Nu mi-am propus să scriu motivele pentru care protestează avocații, ar fi imprudent și aș fi de acord dacă cineva m-ar cataloga drept impostor, dar nu mă împiedică nimic să expun motivul care mă obligă să îmi manifest îngrijorarea față de unele conduite care au înjosit sistemul judiciar, lovind tocmai în pilonul fundamental al statului de drept.

Așadar…

Citiți articolul integral pe cosminsovar.wordpress.com!

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord