5 martie, ora 13:00, Curtea de Apel București. Suntem, cu toții, #AlăturiDeRobert! Cerem urgentarea motivării deciziei de condamnare!

Au trecut 77 de zile de când Robert Roșu este în închisoare, fără a cunoaște motivele care au stat la baza hotărârii de condamnare pronunțată de completul ÎCCJ în data de 17 decembrie 2020.

77 de zile de când Robert nu poate să recurgă la nicio cale de atac până când motivarea nu este redactată.

77 de zile de când Robert este departe de ai lui și de tot ceea ce iubește, întrebându-se: „De ce?”. Robert și-a exercitat strict atribuțiile profesionale și, deși achitat de prima instanță, a fost ulterior închis pentru fapta de a fi avocat.

Mâine, în ziua 78, am aflat că Baroul București organizează o întrunire extraordinară pentru „consultarea în vederea adoptării unor alte măsuri legale”. Noi vom fi acolo, #alaturideRobert: 5 martie, ora 13:00, Curtea de Apel București.

„Avocații din Baroul București sunt informați că, în legătură cu nerespectarea termenului legal de motivare a hotărârii pronunțate în cauza în care doi avocați au fost condamnați la pedepse cu închisoarea pentru ceea ce prima instanță a apreciat a fi exercitarea firească a profesiei de avocat, în ședința din 02.03.2021, Consiliul Baroului București a decis:

  • Menținerea protestului fără încetarea activității, de către toți avocații din Baroul București, față de neîndeplinirea cerinței legale a motivării hotărârii pronunțate în cauză, în termenul prevăzut de Codul de procedură penală, apreciind că există, în continuare, un risc însemnat ca exercitarea profesiei de avocat să fie calificată ca infracțiune, avocații din Baroul București având obligația să poarte, în incinta instanțelor de judecată, banderola albă pe brațul stâng;
  • Întrunirea în ședința extraordinară a Consiliului Baroului București în data de vineri, 05.03.2021, ora 13.00, la Sala de Calculatoare din incinta Curții de Apel București, ședință la care sunt invitați să participe avocații interesați, pentru consultarea în vederea adoptării unor alte măsuri legale.”

Comunicatul Consiliului Baroului București este disponibil aici: https://www.baroul-bucuresti.ro/stire/comunicat-42

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord