Peste 150 de avocați, în fața Curții de Apel București: #VremMotivarea

Peste 150 de avocați s-au adunat astăzi în fața Curții de Apel București pentru a fi #alăturideRobert. Avocații sunt revoltați din cauza abuzurilor sistemului, abuzuri în urma cărora Robert Roșu a fost trimis la închisoare pentru că și-a reprezentat clientul, în dosarul Băneasa, în calitatea sa de avocat.

În plus, deși legea precizează că instanța de judecată trebuie să își motiveze decizia de condamnare în decurs de 30 de zile. În lipsa acestei motivări, Robert Roșu nu poate apel la căile extraordinare și nu se poate apăra. Au trecut 78 de zile de când Robert este în închisoare și motivarea nu a fost încă redactată. Toți avocații prezenți astăzi cer să se respecte legea și încetarea abuzurilor.

„Motivarea hotărârii la data pronunțării”, „respectarea prezumției de nevinovăție”, „garantarea libertății exercitării profesiei”, „interzicerea identificării avocatului cu clientul” sunt doar câteva dintre mesajele cu care avocații s-au afișat pe treptele Palatului de Justiție.

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord