Fostul ministru al Justiției, Robert Cazanciuc: ”Roșu, împăratul și statul de drept” (OPINIE)

Nu , nu este vorba de țara imaginată de Petre Ispirescu în care împăratul Roșu, mâhnit că zmeul ascunsese soarele și luna, îi cere voinicului Greuceanu să le repună la locul lor pentru a face lumină, ci de o alta țară, neimaginată de autorul basmelor românești ,în care conducătorul ei, mâhnit de asemenea, îi cere unui voinic, să îi spunem ministru, să facă și el lumină, dar în lumea plină de mistere a justiției, în care fuseseră aruncate fumigene pentru ca poporul să nu mai distingă binele de rău.

În țara neimaginată, un alt voinic, să îi spunem avocatul Roșu, se luptă să ducă la îndeplinire voința unei prințese care, chiar in numele conducătorului, dăduse o poruncă, să îi spunem sentință, prin care făcuse dreptate.

Voinicul ministru se înfoie de îndată ce vede pe Facebook, un fel de piață publică unde fiecare este liber să spună ce îi trece prin minte, vrerea conducătorului, și își strânge armata…într-o conferință de presă. Dar nu, nu este singur, căci curtenii conducătorului ies și ei la lupta de dreapta: să o aducă pe capricioasa prințesă a justiției pe calea cea dreaptă, și încep să spună tot felul măscări, ca să o facă de rușine în fața poporului.

Citiți articolul integral pe gandul.ro!

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord