CCR discută excepții de neconstituționalitate legate de termenul legal de redactare a hotărârilor judecătorești

Curtea Constituțională a României a cerut miercuri, 3 martie, Inspecției Judiciare să comunice, până la data de 16 martie 2021, Rapoartele semestriale privind situația motivărilor hotărârilor judecătorești în materie penală din perioada 2018 – 2020.

Solicitarea, semnată de Valer Dorneanu, este adresată Inspecției Judiciare. În cerere este menționat faptul că pe rolul Curtii Constitutionale se află soluționarea Dosarului nr.110D/2020, avand ca obiect exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.400 alin.(l), ale art.405 alin. (3), ale art.406 alin.(l) si (2) si ale art.405 alin.(2) din Codul de procedură penală.

Potrivit Lege5.ro, articolele ce urmează a fi analizate de CCR vizează următoarele:

Art.400, aliniat 1:

(1) Rezultatul deliberării se consemnează într-o minută, care trebuie să aibă conținutul prevăzut pentru dispozitivul hotărârii. Minuta se semnează de membrii completului de judecată.

Citiți articolul integral pe justnews.ro!

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord