Europarlamentarul Cristian Terheș despre #cazulRobertRoșu: „Condamnarea lui Robert Roșu este o confirmare a stalinizării justiției, de compromitere a justiției ca putere distinctă în stat și de periclitare a colaborării judiciare dintre România și celelalte state UE”

Alaturi de Robert
Europarlamentarul Cristian Terheș, președinte PNȚCD Sălaj, preot la origine, fondator al ONG-ului Romanian Community Coalition din California, este de mai bine de 15 ani un luptător pentru drepturile omului și un analist al luptei anticorupție din România. Am stat de vorbă despre Justiție, despre procese pentru informații publice cu DNA, PG și ÎCCJ, cum vede starea justiției din țară de la Bruxelles și subiecte fierbinți precum SIIJ, propunerile ministrului Justiției de modificare a legilor justiției sau cazul avocatului condamnat Robert Roșu.

 

De cand sunt europarlamentar, cazul Robert Rosu a fost primul caz din justitie pe care m-am pronuntat public pana in prezent. M-am pronuntat dupa ce am citit rechizitoriul, marturiile, apelul si concluziile DNA, precum si o serie de alte documente din dosar.

Cum am spus si public, condamnarea lui Robert Rosu este o confirmare a stalinizarii justitiei, de compromitere a justitiei ca putere distincta in stat si de periclitare a colaborarii judiciare dintre Romania si celelalte state UE.

Avocatul Robert Rosu a fost acuzat si condamnat pentru ca a pus in aplicare o hotarare judecatoreasca “nelegala” – in opinia procurorilor DNA si a completului de judecata (desi hotararea nu a fost motivata inca, asa rezulta din minuta postata pe site-ul ICCJ) – cu toate ca acea hotarare nu a fost desfiintata in cai extraordinare de atac. In fapt, acea hotarare are putere de autoritate de lucru judecat si in prezent.

Citiți articolul integral pe clujust.ro!

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord