Avocații din Baroul Chișinău se solidarizează cu confrații din Baroul București, îngrijorați de lipsa de motivare a condamnării avocatului Robert Roșu

Miercuri, 10 martie 2021, Baroul de Avocați din circumscripţia Curţii de Apel Chişinău a dat publicității următorul comunicat, semnat de dr. Popescu Dorin – Decan: „Avocați ai Baroului București au fost condamnați în decembrie 2020 pentru faptul că în exercitarea profesiei de avocat, au exprimat poziția și convingerile juridice în fața unor autorități, respectiv pentru procedurile de asistare și reprezentare a unor clienți.

Deşi au trecut mai mult de 30 de zile de la condamnare, nu a fost publicată decizia penala motivată, pronuntata de Înalta Curte de Casaţie şi Justiție a României, iar confraţii noştri se află în detenţie, în condiţiile în care până la ziua de azi nu a fost realizat dreptul la un proces echitabil prevăzut la art. 6 din § 1, 2 CEDO, în raport cu dreptul de a cunoaște într-un termen rezonabil hotărârea instanţei asupra temeiniciei acuzației în materie penală îndreptate împotriva sa.

Întreaga comunitate a avocaților așteaptă cu atenție și îngrijorare să afle motivele care au stat la baza condamnării avocaţilor anume pentru faptul că au exercitat activitatea de avocat în conformitate cu art. 3 din Legea nr. 51 din 7 iunie 1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, iar în conformitate cu art. 4 din aceiași lege, în exercitarea profesiei şi în legătură cu aceasta avocatul este protejat de lege.

Citiți articolul integral pe juridice.ro!

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord