Curtea Supremă a fixat termen în aprilie pentru judecarea contestației în anulare din dosarul Ferma Băneasa

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis joi, 25 martie, să fixeze termen data de 22 aprilie pentru judecarea pe fond a contestației în anulare în dosarul cunoscut public ca Ferma Băneasa în care au fost condamnați la închisoare oamenii de afaceri Remus Truică și Beny Steimetz, dar și avocatul Robert Roșu de la Țuca Zbârcea și Asociații.

Iata minuta din dosarul nr. 502/1/2021:

Cu majoritate:

Admite in principiu contestatia in anulare declarata de contestatorii Benyamin Steinmetz, Musat Apostol, Delcea Valentin, Mateescu Lucian-Claudiu, Tal Silberstein, Dima Niculae, Marcovici Marius-Andrei, Dicu Corina Teodora, Truica Remus, Chiriac Theodor, Olteanu Gheorghe, Andronic Dan-Catalin, Rosu Robert Mihaita, SC Reciplia SRL, Jecu Nicolae, Popa Caterina si Gheorghita Dragomira impotriva deciziei nr. 382/A din data de 17 decembrie 2020 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectia Penala, pronuntate in dosarul nr. 345/64/2016.

Fixeaza termen pentru judecarea pe fond a contestatiei in anulare la data de 22 aprilie 2021, cu citarea partilor.

Respinge, ca nefondata, cererea de suspendare a hotararii atacate.

Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, azi, 25 martie 2021.

Cu opinia separata a doamnei judecator Rodica Aida Popa in sensul respingerii, ca inadmisibila, a contestatiei in anulare declarate de contestatorii Benyamin Steinmetz, Musat Apostol, Delcea Valentin, Mateescu Lucian-Claudiu, Tal Silberstein, Dima Niculae, Marcovici Marius-Andrei, Dicu Corina Teodora, Truica Remus, Chiriac Theodor, Olteanu Gheorghe, Andronic Dan-Catalin, Rosu Robert Mihaita, SC Reciplia SRL, Jecu Nicolae, Popa Caterina si Gheorghita Dragomira impotriva deciziei nr. 382/A din data de 17 decembrie 2020 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectia Penala, pronuntata in dosarul nr. 345/64/2016. Respinge, ca nefondata, cererea de suspendare a hotararii atacate”.

Citește minuta aici!

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord