Baroul București: „Există, în continuare, un risc însemnat ca exercitarea profesiei de avocat să fie calificată ca infracțiune”

Baroul București a dat publicității, în data de 5 aprilie, un comunicat prin care reamintește că există un risc însemnat ca exercitarea profesiei de avocat să fie calificată ca infracțiune, urmare a condamnării avocatului Robert Roșu la 5 ani de închisoare cu executare pentru fapte ce țin de exercitarea profesiei de avocat. Redăm în continuare textul integral, preluat de pe site-ul Baroului București:

În cursul ședinței din 30.03.2021, Consiliul Baroului București a analizat situația creată prin nerespectarea termenului legal de redactare a hotărârii privind condamnarea unor avocați din Baroul București, la data de 17.12.2020, pentru activitati care au fost calificate de catre o instanță ca fiind exercitarea firească a profesiei de avocat.

Față de această împrejurare s-a dispus menținerea protestului, fără încetarea activității, cu obligația membrilor corpului profesional de a purta banderola albă pe brațul stâng în incinta instanțelor de judecată, apreciind că există, în continuare, un risc însemnat ca exercitarea profesiei de avocat să fie calificată ca infracțiune.

Totodată, s-a decis transmiterea de sesizări prin care să se semnaleze încălcarea dreptului la apărare și riscurile pentru exercitarea independentă a profesiei de avocat, către Înalta Curte de Casație și Justiție, Consiliul Superior al Magistraturii, Inspecția Judiciară, Avocatul Poporului, comisiile pentru cercetarea abuzurilor din Senatul României și Camera Deputaților și către organismele profesionale internaționale (CCBE, UIA, ABA).

Citiți articolul integral pe: baroul-bucuresti.ro!

 

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord