Uniunea Națională a Barourilor din România – UNBR se va întruni vineri, 9 aprilie, în ședință extraordinară pentru a discuta implicațiile motivării în #CazulRobertRoșu asupra exercitării profesiei de avocat

UNBR a convocat ședința extraordinară a Comisiei Permanente pentru a analiza implicațiile hotărârii judecătorești din dosarul Băneasa asupra exercitării profesiei de avocat.

Redăm mai jos conținutul convocării:

„Având în vedere motivarea hotărârii judecătorești în dosarul Băneasa, Președintele UNBR convoacă Comisia Permanentă în ședință on-line pentru vineri, 09.04.2021, începând cu ora 14.30. Ordinea de zi va avea ca unic subiect: Analizarea implicațiilor apariției motivării în dosarul Băneasa privind pe avocatul Roşu Robert Mihăiță.

Dat fiind faptul că acest caz afectează profund profesia de avocat, fiind de natură să inducă incertitudine și temeri grave avocaților cu privire la demersurile pe care le fac în exercitarea apărării clienților lor, este necesară o analiză aprofundată a tuturor argumentelor în contextul hotărârii judecătorești în integralitatea sa. Or, apariția în spațiul public a unor exclusivități privind doar anumite extrase din hotărârea Înaltei Curți de Casație și Justiție, înainte chiar ca această motivare să ajungă la părțile din dosar este de natură a crea confuzii și interpretări eronate, cu consecințe pe termen lung.

De aceea, Comisia Permanentă a UNBR se va întruni în ședință extraordinară pentru a analiza implicațiile hotărârii asupra exercitării profesiei de avocat și pentru a hotărî pașii de urmat în continuare.”

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord