Adina Anghelescu-Stancu: „Dacă dreptate nu e, Justiție nu e!” (Opinie)

Am recitit motivarea data de ICCJ în dosarul “Ferma Băneasa”. Am ajuns la o concluzie tristă. Nu e prima dată când Justiția dovedește că a ajuns o ficțiune.

Când vezi doar Roșu în fața ochilor, așa cum pare că au văzut cei trei judecători supremi de la ICCJ în timpul procesului “Ferma Băneasa”, era de așteptat ca motivarea condamnării date în cazul avocatului Robert Roșu (100 de pagini cu dedicație!) să fie încropită în așa fel încât lumea să înțeleagă că el a fost un fel de “cappo dei tutti capi” fără de care nimic nu s-ar fi rezolvat, nimic nu ar fi existat, nimic nu ar fi fost revendicat, retrocedat, vândut sau adjudecat. Delirant!

În opinia mea, felul în care și-au motivat decizia judecătorii supremi în acest caz este nu numai o rușine pentru justiție, este un atac la menirea avocatului, la rostul lui în lanțul procesual, o batjocură și un pericol major pentru avocatura de viitor. O desființare a profesiei.

Motivarea deciziei de condamnare a lotului Ferma Băneasa a stârnit deja discuții aprinse, specialiștii în Drept și-au spus cuvântul și, pe bună dreptate, avocații se întreabă ce viitor mai au ei în țara asta și dacă nu cumva trebuie să se resemneze  și să se aștepte ca, în orice dosar ar intra, orice due dilligence ar face, orice contract ar parafa, mai devreme sau mai târziu, DNA să-i trimită la pușcărie, ca pe colegul lor Robert Roșu.

Citiți articolul integral pe gandul.ro!

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord