Avocații de la Țuca Zbârcea & Asociații se raliază altor acțiuni similare de protest și „vor evita prezența în sălile de judecată a litigiilor penale în săptămâna 12-15 aprilie, cu excepția cazurilor care nu pot fi amânate”

Alaturi de Robert

Societatea de avocați Țuca Zbârcea & Asociații își exprimă profunda stupefacție față de considerentele hotărârii de condamnare a avocatului Robert Roșu. Ele reprezintă, dincolo de nedreptatea comisă împotriva colegului nostru, un atac la însăși esența profesiei de avocat.

În semn de protest și de alarmă, avocații societății Țuca Zbârcea & Asociații vor evita prezența în sălile de judecată a litigiilor penale în săptămâna 12-15 aprilie, cu excepția cazurilor care nu pot fi amânate. De asemenea, în dosarele penale care ar urma să fie soluționate de membrii completului care l-a condamnat pe Robert Roșu pentru că el „trebuia să știe” că anumite hotărâri judecătorești definitive sunt „greșite”, avocații noștri vor solicita recuzarea acestora.

Mulțumim tuturor colegilor și prietenilor și, în special, organelor de conducere a profesiei de avocat pentru excepționalele dovezi de solidaritate față de cazul confratelui nostru și pentru extraordinara preocupare față de conservarea prestigiului și independenței profesiei.  O plecăciune specială în fața avocaților care au regăsit în cazul Robert Roșu umilințele și nedreptățile pe care le-au îndurat în trecut și care și-au unit vocile solicitând respectarea demnității lor profesionale.

Asigurăm, pe această cale, pe toți magistrații români de întreaga noastră prețuire și profundul nostru respect și ne exprimăm speranța ca supremația Constituției și independența actului de justiție să rămână principiile călăuzitoare ale unui sistem pe care ne place să-l numim „al statului de drept”.

Text preluat de pe pagina de Facebook a Țuca Zbârcea & Asociații.

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord