Av. Adrian Stancu, Decanul Baroului Bihor: „Din păcate, s-a ajuns la condamnarea unui avocat pentru că și-a exercitat cu bună credință profesia și și-a apărat clientul”

A fost mobilizare masivă a avocaților bihoreni, care s-au întâlnit, miercuri, la amiază, în număr mare în fața Palatului de Justiție din Oradea. Aproximativ de 100 de avocați din cadrul Baroului Bihor au protestat față de precedentul periculos pe care condamnarea avocatului Robert Roșu îl constituie pentru libertatea exercitării profesiei de avocat.

”S-a creat un precedent periculos pentru libertatea exercitării profesiei de avocat, pentru actul de justiție și pentru statul de drept. Din păcate, s-a ajuns la condamnarea unui avocat pentru că și-a exercitat cu bună credință profesia și și-a apărat clientul într-o cauză în care nu erau șanse suficiente de reușită, însă, cu toate acestea, a reușit să obțină o soluție favorabilă clientului său. S-a ajuns la audierea avocaților ca martori în dosarele clienților, s-a ajuns la încălcarea autorității de lucru judecat, a hotărârilor definitive și irevocabile, s-a ajuns la audierea judecătorilor din aceste dosare penale pentru a se dovedi o netemeinicie a hotărârilor definitive și irevocabile. Colegii mei sunt nemulțumiți că se creează un precedent periculos pentru noi, pentru profesia noastră. Există riscul ca oricare dintre noi să fim condamnați pentru că ne exercităm în condiții de legalitate profesia de avocat. Nu dorim să protestăm pentru condamnarea unui coleg al nostru în mod expres, ci să tragem un semnal de alarmă față de un precedent periculos pentru întregul corp al avocaților”, a declarat avocatul Adrian Stancu, decanul Baroului Bihor.

Află mai multe pe bihorjust.ro! 

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord