Av. Dacia Rübl, Decanul Baroului Bistrița-Năsăud: „Este o noutate absolută, cu implicații majore privind libertatea exercitării profesiei!”

La protestul avocaților din data de 14 aprilie în urma motivării în #CazulRobertRoșu care setează un precedent în justiție și vizează integritatea meseriei de avocat, au participat avocați din întreaga țară.

Avocații din Bistrița s-au alăturat protestelor, manifestându-și astfel dezacordul față de decizia unor judecătorilor care s-au ocupat de cazul avocatului Robert Roșu. „Este o noutate absolută, cu implicații majore privind libertatea exercitării profesiei!”, a explicat avocatul Dacia Rübl, decanul Baroului Bistrița-Năsăud

Zeci de avocați din Bistrița au protestat pe treptele Palatului de Judtiție, față de decizia de condamnare a avocatului Robert Roșu.

Avocații din Bistrița nu au fost încă în situația avocatului Robert Roșu. Este o soluție de o noutate absolută, cu implicații majore privind libertatea exercitării profesiei. Iar implicațiile nesocotirii flagrante a secretului profesional se răsfrâng automat și asupra apărării clienților – justițiabililor, care însemnă practic publicul larg. Aceste aspecte au rezultat din modul în care s-au derulat urmărirea penală și cercetarea judecătorească in dosarul „Ferma Baneasa”. Nu în ultimul rând, implicațiile soluției vizează încălcarea autorității de lucru judecat – aspect care poate avea efecte și asupra altor profesii juridice – magistrați sau chiar executori judecătorești. Ceea ce solicităm noi este doar respectarea standardelor recunoscute național și internațional privind libertatea de exercitare a profesiei de avocat”, a explicat Dacia Rübl, decanul Baroului Bistrița-Năsăud.

Citește mai multe pe bistriteanul.ro!

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord