Membrii baroului Argeș, protest în fața Tribunalului, arătându-și susținerea față de Robert Roșu: „Atâta vreme cât va exista statul de drept, avocatul nu trebuie identificat cu interesele clientului său”

Peste 40 de avocați, membri ai baroului Argeș, au protestat azi, timp de 15 minute, în fața Tribunalului Argeș. Cauza? Motivarea de 700 de pagini în Dosarul “Ferma Băneasa” și condamnarea avocatului apărării, Robert Roșu, la cinci ani de închisoare. Timp de un sfert de oră aceștia au postat mai multe banere, pe care trecătorii au putut citi sloganuri gen “Opiniile juridice ale avocatului nu pot atrage răspunderea juridică”, “Respect pentru apărare și egalitate de arme” sau “Respect pentru autoritatea de lucru judecat”.

„Este un protest spontan, pe care avocații din Baroul Argeș au simțit nevoia să îl facă și să atragă atenția opiniei publice că, niciodată, atâta vreme cât va exista statul de drept, avocatul nu trebuie identificat cu interesele clientului său. Din punct de vedere penal nu putem accepta vreodată ca avocatul să răspundă penal pentru lucruri de care nu este răspunzător. Motivarea apărută în cazul colegului nostru este doar scânteia care a generat aceste nemulțumiri. Robert Roșu e doar un caz, alți avocați au primit condamnări în baza unor interceptări, în baza unor dovezi îndoielnice. Apărarea are nevoie de apărare”, a spus Luminița Ioana, Decan Baroul Argeș.

Citiți articolul integral pe impact.ro!

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord