Protest amplu al avocaților din Dolj, nemulțumiți de condamnarea avocatului Robert Roşu la închisoare: “Este afectat dreptul la apărare”

Zeci de avocați din Dolj au participat la un protest în fața Tribunalului Dolj pentru a atrage atenția asupra rolului avocatului, independența avocatului și importanța apărării.

Baroul Dolj, alături de alte barouri din România au analizat impactul hotărârii judecătorești în dosarul „Ferma Băneasa” asupra independenței avocaților, asupra libertății de exercitare a profesiei și implicit asupra dreptului la apărare al cetățeanului, așa că au decis să protesteze.

Motivarea țintește foarte mult către profesie, afectează profesia de avocat. Nu discutăm de baza factuală a respectivei hotărâri, hotărâre definitivă care a fost pusă în executare, ci pe noi ne deranjează foarte mult această motivare din perspectiva drepturilore și obligațiilor avocatului, faptul că prin condamnarea unui avocat în contextul respectiv petru că și-a exprimat anumite opinii legale și aici este o largă interpretare pe care o dă intanța supremă opiniei legale, apreciem că este inhibat dreptul la apărare, că în acest fel este afectat dreptul la apărare, iar dreptul la apărare este al cetățenilor și rolul avocatului este de a apăra statul de drept, a declarat Lucian Săuleanu, președintele Baroului Dolj.

Citiți articolul integral pe impact.ro!

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord