Protestele continuă! Zeci de avocați au protestat astăzi în Fața Tribunalului Olt. Radu Țuluca, Decanul Baroului Olt: „Noi am apreciat aproape în unanimitate că profesia noastră este în pericol și că acea hotărâre este un precedent îngrijorător pentru exercitarea dreptului la apărare în România”

Avocați Olt

Înarmați cu pancarde în care invocă dreptul constitutional la apărare, zeci de avocați din cadrul Baroului Olt au protestat astăzi în fața Tribunalului Olt. Ei susțin că manifestația nu este una doar de solidaritate cu colegul lor de la Baroul București, condamnat la 5 ani de închisoare, ci se dorește a fi un semnal de alarmă față de pericolul care vizează profesia de avocat, verigă importantă a sistemului judiciar.

„Noi am apreciat aproape în unanimitate că profesia noastră este în pericol și că acea hotărâre este un precedent îngrijorător pentru exercitarea dreptului la apărare în România. Prin motivarea acelei hotărâri sunt puse în discuție principii de drept imuabile cum ar fi autoritatea de lucru judecat, lucru judecat ține loc de adevăr și dreptul av de a-și apăra clientul, indiferent de fapta pe care el a săvârșit-o”, a spus Radu Țuluca, decanul Baroului Olt.

Aflați mai multe aici:

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord