Luju.ro: A fost respinsa contestatia in anulare in dosarul Ferma Baneasa. Procuroarea de sedinta a recunoscut ca judecatoarea Florentina Dragomir nu a depus juramantului la numirea in functia de judecator. Desi legea sanctioneaza cu nulitate absoluta actele indeplinite fara depunerea juramantului, Completul ICCJ format din Dan Enescu, Maricela Cobzariu si Alexandra Rus a trecut peste lege

Solutie de neinteles a Inaltei Curti de Casatie si Justitie in dosarul Ferma Baneasa, in care avocatul Robert Rosu a fost condamnat la 5 ani de inchisoare pentru vina de a-si fi exercitat profesia de avocat!

Completul format Dan Enescu, Maricela Cobzariu si Alexandra Rus de la Sectia penala a Inaltei Curti a decis joi, 22 aprilie 2021, respingerea contestatiei in anulare formulate in dosarul Ferma Baneasa de avocatul Robert Rosu, omul de afaceri Remus Truica, Chiriac Theodor, Musat Apostol, Dima Nicuale, Jecu Nicolae, Oltanu Gheorghe si Delcea Valentin, desi legile si conventiile la care Romania este parte impuneau o alta solutie. Vorbim despre contestatia in anulare prin care  partile din dosarul Ferma Baneasa au criticat lipsa juramantului unuia dintre magistratii care au pronuntat solutia de condamnare – respectiv a judecatoarei Florentina Dragomir – precum si lipsa repartizarii aleatorii a dosarului, existand chiar si in prezent dubii cu privire la modul in care cauza a ajuns pe mana Completului Negru. Complet care a transformat solutiile de achitare in condamnari la ani grei de inchisoare. In aceasta situatie s-a aflat si avocatul Robert Rosu.

Citiți articolul integral și descărcați contestația în anulare, pe site-ul Luju!

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord