Din închisoare, avocatul Robert Roșu câștigă definitiv daune morale de 25.000 lei împotriva DNA

Alaturi de Robert Rosu

ÎCCJ menține decizia Curții de Apel București, prin care i s-au acordat avocatului Robert Roșu daune morale de 25.000 de lei în procesul civil contra DNA pentru divulgarea, fără drept, a unor interceptări și date personale din dosarul de urmărire penală și prin comunicatele de presă.

Minuta ÎCCJ:

Respinge, ca nefondate, recursurile declarate de reclamantul Rosu Robert Mihaita si de paratul Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie împotriva deciziei nr. 149 A din 17 februarie 2020 a Curtii de Apel Bucuresti-Sectia a III-a civila si pentru cauze cu minori si de familie. Definitiva.

Curtea de Apel București a obligat pârâta DNA la plata sumei de 25 000 lei, reprezentând ”prejudiciu moral produs prin divulgarea, fără drept, a unor interceptări și date personale din dosarul de urmărire penală și prin comunicatele de presă”.

Citiți articolul integral pe Clujust.ro!

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord