Decanul Baroului București, Ion Dragne: „Emoția pe care a avut-o profesia de avocat, este nu doar pentru că au fost condamnați 2 avocați ai Baroului București, ci pentru că au fost condamnați fiindcă și-au efectuat profesia” / Av. Cornel Popa: „A fost condamnat dreptul la apărare și dreptul la opinie. Aceasta este o chestiune la care trebuie să reacționeze toată lumea, nu doar avocații!”

Alaturi de Robert

Decanul Baroului București, Ion Dragne a fost invitat, împreună cu av. Mihai Tănăsescu și av. Cornel Popa, în cadrul emisiunii „Prin tribunale ca prin viață”, pe A7TV, unde au discutat despre statutul avocatului în contextul avocaților condamnați în Dosarul Ferma Băneasa.

„Din nefericire, dreptul la apărare începe să fie subminat. (…) Nu am venit să apărăm avocații sau oamenii care încalcă legea. Avocații nu au imunitate în fața legii, răspund întocmai ca orice cetățean, ca justițiabilii pe care îi apără. Problema este în ce măsură avocații, cei care sunt tehnicienii dreptului și asigură dialogul justițiabilului cu justiția și procurorii, trebuie să fie intimidați, înlăturați și dacă acest lucru duce la vătămarea drepturilor cetățeanului”, a dezbătut Ion Dragne.

„Emoția pe care a avut-o profesia de avocat, este nu doar pentru că au fost condamnați 2 avocați ai Baroului București, ci pentru că au fost condamnați fiindcă și-au efectuat profesia.”

 

Despre condamnarea în #CazulRobertRoșu, Ion Dragne a precizat:

„S-a spus de către redactorii deciziei că avocatul, în loc să se retragă, să se disocieze de cel pe care îl asista, a înțeles să continue, motiv pentru care el este complice.   Întrebarea este: Ne vom permite noi, avocații să dăm sfaturi unei persoane care este vinovată? Dacă n-o mai facem, atunci ne negăm crezul profesional, fiindcă avocații apără și vinovați și nevinovați. Avocații apără și pe cel care care are dreptate și pe cel care nu are dreptate, fiindcă și cel din urmă are dreptul la apărare.”

,,Sunt optimist și sunt convins că profesia de avocat are resurse să se apere. Sunt convins că după ce populația României va înțelege că avocații sunt pentru apărare, vom fi susținuți! Actul de justiție în România va triumfa! ”

 

Cornel Popa, parte din echipa de avocați a lui Robert Roșu, a declarat: „A fost condamnat dreptul la apărare și dreptul la opinie. Aceasta este o chestiune la care trebuie sa reacționeze toată lumea, nu doar avocații!”

Acesta a continuat spunând că sunt în continuare #alăturideRobert: ,,Toți colegii noștri sunt alături de domnul Roșu, sunt acolo și încearcă sa discute cu el. El este vizitat zilnic.”

,,Legea trebuie interpretate intr-o maniera rațională. Acest caz se poate dezbate foarte mult. Chestiunea fundamentala care este indicată in legătura cu modul in care se interpretează este faptul ca prin instrumentul infracțiunii de abuz in servicii s-a procedat la instituirea de facto a unor cai extraordinare de atac neprevăzute de lege in privința unor hotărâri judecătorești și administrative”, a mai precizat av. Cornel Popa.

Avocatul Mihai Tănăsescu, a precizat: 
„Marea majoritate din avocați și magistrați își dau seama ca hotărârea ca și răspunsul la comunicat făcut de înaltă curte, nu a fost exact ce trebuia!”

„Toată lumea are o reținere. Când chemi 2 judecători ca martori să-și retracteze hotărârile legale este lovită însăși puterea judecătorească și actul de justiție.”

Urmărește emisiune aici: https://www.facebook.com/watch/?v=908575293051922

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord