Av. Florentin Țuca și av. Cornel Popa, dezbatere despre #CazulRobertRoșu, eveniment online dedicat studenților de la drept: „Asistăm la un atac la adresa principiilor care sunt de natură să șubrezească structura dreptului” / „Avocatul Robert Roșu a fost în esență acuzat de faptul că și-a exprimat opinii de natură juridică, opinii pe care procuroriii le-au considerat eronate”

Av. Florentin Țuca și av. Cornel Popa au fost prezenți în cadrul unui eveniment online dedicat studenților, în care au dezbătut #CazulRobertRoșu și au răspuns mai multor întrebări ale studenților.

„Cazul Robert Roșu este un caz din 2015, a pornit, în esența lui de la probleme de drept civil și administrativ, de la o acuzație ce părea nebunească în acel moment, nu părea o acuzare care să fie validată de o instanță judecătorească”, a precizat av. Cornel Popa. „Avocatul Robert Roșu a fost în esență acuzat de faptul că, prin exprimarea unor opinii de natură juridică, opinii pe care procuroriii le-au considerat eronate, ar fi sprijinit demersurile unui grup infracțional”, a continuat acesta.

Întrebat în ce circumstanțe hotărârile pronunțate de judecători pot fi retrase, Florentin Țuca a precizat: „Hotărârile nu pot fi retractate, niciodată. Judecătorii nu își pot retracta pronunțările hotărârilor, pot regreta hotărârile, dar nu și le pot retrage, nu pot fi revocabile după cum decide un judecător”. „Pronunțarea unei hotărâri este unul dintre cele mai puternice acte juridice care pot avea loc”, a completat av. Cornel Popa.

„Asistăm la un atac la adresa principiilor care sunt de natură să șubrezească structura dreptului. Unul dintre principiile de drept este sacralitatea raționamentului care a stat la baza hotărârilor judecătorești, care devine definitivă si irevocabilă. Acest principiu nu poate fi violat în nicio condiție”.

 

Cei doi avocați au precizat că Robert Roșu este vizitat constant: „Îl vizităm des pe Robert, este foarte abătut din cauza nedreptății care i s-a făcut. Are și momente de optimism și momente de calm, dar majoritatea stărilor lui sunt de furie. Noi ne dorim să își păstreze calmul, să își mențină sănătatea. Este foarte greu, i-ar fi fost infinit mai greu dacă nu ar fi beneficiat de acest val de solidaritate al colegilor, prietenilor, avocaților, organismelor internaționale, jurnaliștilor, cărora le mulțumim”, a precizat Floretin Țuca.

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord