Av. Dan Cristea, de Ziua Avocatului Român: „Un Avocat Român se numește Robert Roșu și se află acum la Rahova, în detenție pentru 5 ani, pentru că și-a făcut meseria”

Un Avocat Român se numește Robert Roșu și se află acum la Rahova, în detenție pentru 5 ani, pentru că și-a făcut meseria. Pentru acest Avocat Român, opiniile și pledoariile au devenit “acte de participare la grupul infracțional”, iar invocarea puterii de lucru judecat a unor hotărâri judecatorești definitive (aflate și acum în ființă) a fost act de participație la infracțiuni. Câtă vreme o asemenea grozăvie s-a putut întâmpla, anume ca un avocat să fie condamnat strict pentru opiniile sale, celebrarea avocaturii române seamănă un pic cu party-ul dat de troieni după ce au adus calul în cetate.
Peste anumite lucruri nu se poate trece. Un avocat nu poate sta în închisoare pentru că a susținut o cauză. Statul nu poate avea această putere, de a încarcera un avocat, orice avocat care îl încurcă prin opiniile sale. Opiniile nu sunt infracțiuni.
Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord