Av. Cornel Popa despre #CazulRobertRoșu la Antena 3: „Avocatul Robert Roșu este condamnat pentru opiniile sale juridice și în aceste condiții reacția celor de la American Barrow Association este o reacție absolut firească”

Avocatul Cornel Popa a avut o intervenție pe 5 iulie, în direct la Știrile Antena 3, despre discursul președintelui American Bar Association, cea mai mare asociație profesională de avocatură din lume. ABA a reacționat în cadrul Congresului Avocaților 2021 printr-un discurs public la problemele sistemului de justiție românesc și la statutul meseriei de avocat în România.

Despre reacția celor de la American Bar Association, Cornel Popa a declarat: „Reacția celor de la American Bar Association este una normală față de o situație anormală. Avocatul Robert Roșu a fost condamnat la o pedeapsă grea cu închisoarea, după ce în primă instanță fusese achitat de aceleași fapte. În esență, condamnarea a vizat faptul că avocatul respectiv și-a susținut cu succes cauza clientului în fața unor autorități administrative și a obținut câștig de cauză prin mijloace legitime, prin susținerea de opinii juridice, prin argumentarea pe care a depus-o în fața autorităților statului român. S-a considerat că prin aceste acțiuni, domnia sa a comis o infracțiunea. Ar fi util să ne amintim că nu a existat niciodată vreo acuzație că s-ar fi plătit vreo sumă de bani, că ar fi fost o infracțiune de corupție, că ar fi fost o infracțiune de caz. Nimic din toate acestea.”

„Avocatul Robert Roșu este condamnat pentru opiniile sale juridice și în aceste condiții reacția celor de la American Bar Association este o reacție absolut firească și care aduce o umbră de bucurie în acest caz. Există căi de atac care sunt în  curs și sperăm să fie soluționate confirm legii, cât mai repede posibil. Am văzut zilele trecute un caz în care unei persoane condamnate i s-a făcut dreptate după 14 ani. Noi sperăm că nu se va ajunge aici in cazul Robert Roșu, sperăm ca justiția română să-și facă datoria”, a precizat Cornel Popa.

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord