#CazulRobertRoșu | Avocatul Florentin Tuca propune modificarea legii avocaturii și a Codului de procedură penală, după condamnarea lui Robert Roșu: „Atacul foarte violent și fără precedent la adresa esenței profesiei va marca istoria jurisprudenței naționale și a sistemului judiciar românesc. Vă transmit rugămintea confratelui Roșu. Vă roagă să recitiți hotărârea judecătorească… În locul numelui Roșu să vă treceți propriul nume. Citiți-o în prezența copiilor și intrebați-i dacă mai vor să fie avocați”

Avocatul Florentin Tuca (foto), managing partner al societatii de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii propune modificarea mai multor legi, astfel incat sa nu mai exista atacuri la adresa profesiei de avocat, precum cel petrecut la finalul anului 2020, in dosarul Ferma Baneasa, cand Inalta Curte l-a condamnat pe avocatul Robert Rosu, la 5 ani de inchisoare pentru exercitarea profesiei. Florentin Tuca propune modificarea Legii 51/1995 privind organizarea si functionarea profesiei de avocat, a Codului de procedura penala, dar si a Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Propunerile au fost facute in cadrul Congresului Avocatilor din 2021, in timpul cuvantarii pe care avocatul Florentin Tuca tinut-o in fata avocatilor si invitatilor prezenti la evenimentul a carui tema aleasa a fost „Apararea Apararii”. Referindu-se la drama colegului sau Robert Rosu, avocatul Florentin Tuca, a subliniat ca in dosarul Ferma Baneasa apararea a trebuit sa demonstreze ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui si ca avocatul are dreptul legal de a exprima opinii juridice, fara a fi insa condamnat pentru aceasta.

Din acest considerent, avocatul Florentin Tuca si-a manifestat speranta ca amendamentele propuse in cadrul Congresului Avocatilor 2021 sa fie aprobate, astfel incat „apararea sa fie pe viitor aparata”.

In timpul luarii de pozitie, avocatul Florentin Tuca a tinut sa le multumeasca colegilor avocati pentru sustinerea pe care au manifestat-o fata de Robert Rosu, transmitandu-le in acelasi timp o rugaminte din partea acestuia: „Va roaga si va invita sa recititi hotararea judecatoreasca, dar nu oricum. Recititi-o si in locul numelui Robert Rosu sa va treceti propriul nume si pe urma cititi-o in prezenta copiilor, si intrebati-i dupa ce ati citit aceasta hotarare cu numele dvs daca mai vor sa fie avocati”.

Citește întregul discurs aici!

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord