Colegii avocați îl susțin pe av. Robert Roșu în demersurile sale de a-și dovedi nevinovăția

Robert Roșu

Av. Robert Roșu a fost condamnat la sfârșitul anului 2020 la ani grei de închisoare pentru exercitarea activităților specifice profesiei de avocat. Sentința a fost dată în baza unei minute, decizia fiind criticată de numeroase organizații internaționale și naționale, dar și de mii de colegi avocați care luptă pentru respectarea statutului avocatului și a statului de drept.

„Am constatat că, în această decizie, au fost desființate, practic, atribuțiile avocatului. Conform acestei decizii, avocatul este asimilat inculpatului pe care îl apără” afirma pe 14 aprilie av. Dr. Mihai Baco decanul Baroului Alba în cadrul emisiunii „Avocatura…încotro?”.

Av. Florentin Țuca, managing partner TZA, în cadrul emisiunii „Marius Tuca Show” din 6 aprilie 2021 vorbește despre nedreptatea comisă, dar și despre susținerea pe care o oferă. „Robert Roșu este unul dintre cei mai buni avocați pe care i-am văzut în viața mea și este extrem de trist că un avocat de anvergura lui Robert Roșu, și, peste toate, un avocat care să nu fi comis nicio faptă penală care să îl țină după gratii, să stea totuși după gratii și să nu știe după 110 zile care sunt motivele care îl țin acolo”.

Astăzi, au trecut mai bine de 249 de zile de când avocatul Robert Roșu se află în închisoare pentru că și-a făcut meseria de avocat. Suntem, în continuare #AlăturideRobert și sperăm că se va face dreptate în #CazulRobertRoșu.

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord