Lawyers for Lawyers (Olanda): Suntem #alăturideRobert! 

Avocații din Olanda au trimis zeci de mesaje de susținere și încurajare, exprimându-și admirația față de calitățile profesionale, dar și sprijinul în situația tragică în care se află Robert Roșu de peste 9 luni de zile.

Cele peste 60 de mesaje au fost puse la dispoziție de către organizația Lawyers for Lawyers (Olanda), care militează pentru drepturile avocaților, promovând buna funcționare a statului de drept prin respectarea libertății și independenței profesiei de avocat. Începând cu luna iulie 2013, Lawyers for Lawyers a primit statut de consultant special în cadrul Consiliului Economic și Social al Organizației Națiunilor Unite.

Sincere mulțumiri colegilor avocați de la Lawyers and Lawyers care ne-au trimis toate aceste mesaje de încurajare! Sprijinul și susținerea fiecăruia contează foarte mult pentru Robert!

Dragă d-le Roșu, sunt mișcat de povestea dvs., atât ca avocat, cât și în calitatea mea de cetățean european. Este oribil ca un avocat să fie condamnat doar pentru că își face meseria (cu succes). Sunt alături de dvs. și de Lawyers for Lawyers, în această misiune de a determina revizuirea cazului dvs. Fiți tare în continuare; dreptatea câștigă întotdeauna.”

Dragă d-le Roșu, dragă Robert, dragă coleg, aș vrea, prin aceste flori olandeze pictate de van Gogh, să îți transmit gândurile mele, faptul că sunt alături de tine și că sper să fii eliberat cât mai curând. Fii tare, păstrează-ți credința. Aș vrea să știi că, la fel ca și mine și colegii mei, mulți avocați așteaptă cu nerăbdare ca situația ta să se schimbe spre bine.

 Dragă d-le Roșu, vreau să știți că nu sunteți singur, gândurile noastre sunt alături de dumneavoastră. Cine îngenunchează nu poate fi liber.

 Dragă d-le Roșu, îmi pare îngrozitor de rău că vă aflați în această situație. Vreau să vă spun că nu sunteți singur. Când nedreptatea devine regula, a opune rezistență devine o obligație.

Dragă d-le Roșu, numele meu este Ingrid și sunt avocat în Amsterdam, Olanda. Am aflat despre cazul dvs. Vă admir munca și sper să fiți eliberat din închisoare cât de curând. Aveți grijă de dvs.

 Dragă Robert, îți trimit aceste rânduri din Amsterdam ca semn de susținere din partea unui confrate avocat în această perioadă dificilă. Știu că gestul meu nu poate îmbunătăți situația pe moment, dar sper să îți dea putere și speranță pentru viitor. Noi, aici, în Olanda, ne rugăm pentru un final fericit și îți dorim numai bine. 

 Dragă d-le Roșu, vă doresc să aveți puterea de a trece cu bine prin această situație dificilă. Toți avocații ar trebui să-și poată practica profesia în mod independent și liber. Sper ca dosarul dvs. să fie revizuit curând. Până atunci: Fiți Tare.

 Dragă d-le Roșu, Aș vrea să știți că gândurile mele sunt alături de dvs. Ceea ce vi s-a întâmplat este incredibil și foarte nedrept. Rămâneți puternic; vin zile mai bune.

 Dragă d-le Roșu, sunt mișcat de povestea dvs., atât ca avocat, cât și în calitatea mea de cetățean european. Este oribil ca un avocat să fie condamnat doar pentru că își face meseria (cu succes). Sunt alături de dvs. și de Lawyers for Lawyers, în această misiune de a determina revizuirea cazului dvs. Fiți tare în continuare; dreptatea câștigă întotdeauna.

Dragă d-le Roșu, vreau să știți că sunt mulți oameni peste tot în lume care sunt alături de dvs. și vă susțin. Nedreptatea cu care vă confruntați și prin care treceți este inacceptabilă – pentru orice avocat și pentru orice ființă umană. Sper ca acest sprijin și faptul că sunt atâția oameni care vă susțin să vă ofere ceva consolare și ajutor în aceste momente grele. Fiți tare în continuare.

 Dragă d-le Roșu, sper din toată inima ca autoritățile din România să revizuiască dosarul dvs. Toți avocații ar trebui să poată practica dreptul fără ingerințe necuvenite. Păstrați-vă puterea și speranța, dreptatea va învinge!

 Dragă d-le Roșu, aș vrea să știți că eu și ceilalți colegi din firma noastră suntem conștienți de situația dvs. Suntem din toată inima alături de dvs. și susținem Lawyers for Lawyers în misiunea lor de a vă ajuta. Sper să rămâneți tare și că vor veni vremuri mai bune.

 Dragă d-le Roșu, gândurile noastre sunt alături de dvs. Curaj! Sperăm să fiți eliberat curând. Cele mai calde salutări din Amsterdam.

Către Robert Roșu. Dragă Robert, vreau să știi că noi, colegii tăi din Amsterdam, suntem la curent cu situația în care te afli și te susținem din toată inima! Fii puternic, nu te vom lăsa la greu.

 Dragă Robert, din Olanda, îți urez să ai multă putere. Sper că vor interveni curând schimbări pozitive în cazul tău. Vom continua să presăm guvernul României să respecte legea.

Dragă Robert, știm de situația ta și vom încerca pe toate căile să atragem atenția asupra cazului tău la nivel internațional. Fii tare!

 Dragă Robert, vreau să știi că eu și colegii mei suntem alături de tine în aceste momente dificile. Sper ca această misivă să-ți reamintească de faptul că nu vei fi uitat.

Astăzi se fac peste 259 de zile de când Robert Roșu a fost condamnat la 5 ani grei de închisoare. Suntem în continuare #alăturideRobert și luptăm împreună pentru întoarcerea sa acasă.

 

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord