Se caută dreptatea în #CazulRobertRoșu. Colegii avocați luptă pentru întoarcerea sa acasă

Robert Roșu

Av. Robert Roșu a fost condamnat pe 17 decembrie 2020 în dosarul „Ferma Băneasa”, faptele pentru care a fost acuzat fiind unele normale în exercitarea profesiei de avocat. Chiar dacă legal, motivarea trebuie publicată în decurs de 30 de zile, hotărârea judecătorească a fost publicată câteva luni mai târziu, av. Robert Roșu fiind condamnat în baza unei minute.

Sentința la 5 ani grei de închisoare a fost și încă este vehement criticată de mii de colegi avocați din țară și din străinătate, care susțin mesajul #AlăturiDeRobert și luptă pentru întoarcerea lui acasă.

Av. Dan Cristea, partner TZA și unul dintre colegii lui Robert și-a exprimat opinia în cadrul emisiunii „Mariu Tucă Show” din 22 decembrie 2020: „Judecătorii sunt puși să comenteze propriile decizii și să spună că sunt criticabile, iar avocatul este identificat cu cauza clientului. Argumentul sau opinia au devenit o infracțiune; pentru mine, acesta este sfârșitul avocaturii, așa cum o cunoaștem noi acum.”

„Avem un apel al DNA-ului care îl acuză pe Robert Roșu de exercitarea cu zel a profesiei de avocat și avem o hotărâre de condamnare, fără administrarea unor probe suplimentare relevante, la 5 ani de temniță” a afirmat Av. Florentin Țuca, managing partner TZA în cadrul emisiunii radio „A Treia Cale cu Liviu Mihaiu”, din 25 februarie 2021.

Astăzi, se fac 260 de zile de când avocatul Robert Roșu se află în închisoare pentru că și-a făcut meseria de avocat. Suntem, în continuare #AlăturideRobert și sperăm ca demersurile legale, declarațiile și criticile tuturor celor din domeniu să facă dreptate în #CazulRobertRoșu.

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord