UNBR mulțumește barourilor și organizațiilor internaționale ale avocaților pentru mobilizarea acestora în #CazulRobertRoșu

Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) salută decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție de a-l achita pe Robert Roșu și de a-i dispune eliberarea imediată a acestuia. Mulțumim, UNBR, pentru tot sprijinul acordat în această perioadă.

„Înalta Curte de Casație și Justiție a admis astăzi, 23 noiembrie 2021, recursul în casație formulat de avocatul Robert Mihăiță Roșu, condamnat în dosarul <Ferma Băneasa> și a dispus punerea imediată în libertate a acestuia.

Uniunea Națională a Barourilor din România consideră salutară această soluție a instanței supreme, care reprezintă o victorie a profesiei de avocat și dovedește caracterul just al pozițiilor constant exprimate de UNBR, potrivit cărora este inacceptabilă și ilegală sancționarea penală asupra avocatului pentru susținerile și consultațiile prestate în apărarea și reprezentarea clientului.

UNBR mulțumește barourilor și organizațiilor internaționale ale avocaților pentru mobilizarea acestora în ceea ce am numit ,<apărarea apărării>, prin forța și consistența argumentului juridic și prin manifestări în respectul legii și al justiției.”

Citește continuarea pe site-ul UNBR!

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord