Organizația Lawyers for Lawyers a primit cu entuziasm decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție de eliberarea imediată a lui Robert Roșu din închisoare

Organizația Lawyers for Lawyers salută decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție de admitere a recursului în casație formulat de Robert Roșu și de eliberarea imediată a acestuia din închisoare. Sincere mulțumiri colegilor avocați de la Lawyers and Lawyers care ne-au susținut în toată această perioadă. Sprijinul și susținerea organizației contează foarte mult pentru Robert!

În iunie 2021, Organizația Lawyers for Lawyers  și Law Society of England and Wales  și-au exprimat îngrijorarea cu privire la condamnarea lui Robert Roșu la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul Ferma Băneasa. Cele două organisme au trimis o scrisoare deschisă către Klaus Iohannis, președintele României, Florin Cîțu, prim-ministrul României, Stelian Ion, ministrul de Justiție, Bogdan Mateescu, președintele CSM și Diego García-Sayán, raportor special ONU privind independența magistraților și a avocaților.

Mai mult, în august 2021, Organizația Lawyers for Lawyers a strâns mesaje de susținere de la avocații olandezi în sprijinul lui Robert Roșu, mesaje care au ajuns la Robert Roșu.

Puteți vedea mesajul din 23 noiembrie, 2021 al Organizației Lawyers for Lawyers  aici.

Lawyers for Lawyers („L4L”) este o fundație olandeză apolitică și independentă care are ca scop promovarea unei bune funcționări a statului de drept prin respectarea libertății și independenței profesiei de avocat. Începând cu luna iulie 2013, Lawyers for Lawyers a primit statut de consultant special în cadrul Consiliului Economic și Social al Organizației Națiunilor Unite.

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord