Av. Martinescu Nicoleta Claudia: „Colegul nostru Roșu a fost pus în libertate, această hotărâre este importantă pentru el, dar cred că este mai importantă pentru profesia de avocat!”

Av. Martinescu Nicoleta Claudia, decanul baroului Mehedinți, și-a exprimat opinia în cadrul emisiunii Tele2 Dobreta, despre #CazulRobertRoșu și despre eliberarea acestuia. Sincere mulțumiri doamnei decan pentru susținerea din toată această perioadă.

După ce a apărut hotărârea de condamnare, organele profesie s-au organizat. În sensul că atât cele centrale, cât si la nivelul fiecărui barou, am ales să susținem demersul avocatului Roșu, motivat de faptul că hotărârea de condamnarea era de fapt o ingerință în dreptul la apărare. Acesta a fost motivul pentru care noi nu le-am numit neapărat proteste, ci luare de poziție.

Hotărârea pe care a dat-o Înaltă Curte în data de 23 noiembrie 2021, rămâne pentru noi ca și profesie o dată emblematică. Este o zi în care justiția a înțeles că dreptul la apărare trebuie să fie lăsat liber. Că orice fel de ingerință în modalitatea în care avocatul înțelege să-și apere interesele clientului, nu vine decât să încalce dreptul la apărare. Colegul nostru Roșu a fost pus în libertate, această hotărâre este importantă pentru colegul nostru, dar cred că este mai importantă pentru profesie. Hotărârea este pentru noi esențială, și cred că toți am înțeles care este importanța dreptului la apărare.

Colegul Roșu a fost cercetat în dosarul Băneasa, dosar în care dumnealui a făcut apărare pentru unul dintre inculpați condamnați și s-a apreciat că prin modalitatea prin care și-a exercitat profesia, ar fi săvârșit infracțiunea de complicitate la infracțiunea săvârșită de inculpatul respectiv, în condițiile în care apărătorul nu poate sub nicio formă să fie acuzat de complicitate în situația în care el apăra interesele clientului său!

Vezi emisiunea aici!

Trimite mai departe

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord