Reacții

1. Baroul AlbaConsiliul Baroului Alba a luat act de soluția de condamnare de către un complet al Înaltei Curți de Casație și Justiție a doi avocați, din Baroul București.

Descarcă fișierul Comunicat Baroul Alba.

2. Baroul AradConsiliul Baroului Arad, întregul corp profesional de avocați din Baroul Arad, se raliază Comunicatului emis de Comisia Permanentă a UNBR la 18 decembrie 2020.

Descarcă fișierul Comunicat Baroul Arad.

3. Baroul ArgeșConsiliul Baroului Argeş sprijină poziţiile adoptate de UNBR şi de Baroul Bucureşti în situaţia creată în ultimele zile de cauza penală în care au fost condamnaţi doi avocaţi din Baroul Bucureşti.

Descarcă fișierul Comunicat Baroul Arges.

4. Baroul BacăuConsiliul Baroului Bacău, întrunit în şedinţa din data de 21.12.2020, analizând situaţia creată prin condamnarea de către ICCJ a doi avocați pentru săvârşirea unor infracțiuni în exercițiul profesiei de avocat, a hotărât, cu unanimitate, susţinerea în totalitate a poziţiilor şi demersurilor iniţiate de UNBR şi Baroul București pentru apărarea profesiei, principiilor şi valorilor care o guvernează.

Descarcă fișierul Comunicat Baroul Bacau.

5. Baroul Bihor – Consiliul Baroului Bihor, intrunit in şedinţa extraordinară din data de 22 decembrie 2020 susţine în totalitate poziţiilor exprimate şi demersurile inițiate de către Uniunea Națională a Barourilor din România, Comisia Permanentă şi de către Baroul Bucureşti pentru apărarea justiţiei, a statului de drept, a cetăţenilor şi a tuturor avocaţilor.

Descarcă fișierul Comunicat Baroul Bihor.

6. Baroul Bistrița-NăsăudComunicat cu privire la protestul avocaților, membri ai Baroului Bistrița Năsăud, care a avut loc astăzi, 21.12.2020, orele 11.00, la Palatul de Justiție Bistrița Năsăud.

Descarcă fișierul Comunicat Baroul Bistrita Nasaud.

7. Baroul BotoșaniBaroul Botoșani susține poziția exprimata de Uniunea Națională a Barourilor din România și Baroul București în demersurile întreprinse pentru apărarea libertății, independenței și principiilor profesiei de avocat.

Descarcă fișierul Comunicat Baroul Botosani.

8. Baroul BrăilaComunicat Baroul Brăila cu privire la informațiile publice referitoare la acte grave de represiune și îngrădire a drepturilor fundamentale ale funcției apărării, periclitarea independenței justiției și a statului de drept.

Descarcă fișierul Comunicat Baroul Braila.

9. Baroul BrașovComunicat privind apărarea justiției, a statului de drept și a profesiei de avocat.

Descarcă fișierul Comunicat Baroul Brasov.

10. Baroul BucureștiMăsuri pentru protejarea profesiei.

Descarcă fișierul Comunicat Baroul Bucuresti – masuri pentru protejarea profesiei.

11. Baroul BucureștiPoziția Baroului cu privire la condamnarea unui avocat.

Descarcă fișierul Comunicat Baroul Bucuresti – pozitia Baroului cu privire la condamnarea unui avocat.

12. Baroul BucureștiProtest pentru apărarea justiției.

Descarcă fișierul Comunicat Baroul Bucuresti – protest pentru apararea justitiei.

13. Baroul BuzăuBaroul Buzău se declară, fără echivoc, solidar cu Uniunea Națională a Barourilor din România și cu Baroul București în demersurile pe care acestea le promovează în apărarea profesiei de avocat precum și în apărarea celor doi colegi avocați, condamnați definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Descarcă fișierul Comunicat Baroul Buzau.

14. Baroul CălărașiBaroul Călăraşi îşi manifesta sentimente de solidaritate faţă de poziţia adoptată de către organele de conducere ale profesiei şi de către Baroul Bucureşti, fiind de acord să susţină toate demersurile şi formele de protest stabilite în mod unitar şi gradual în vederea protejării dreptului la apărare, independenţei şi liberului exerciţiu al profesiei.

Descarcă fișierul Comunicat Baroul Calarasi.

15. Baroul Caraș-SeverinBaroul Caraș-Severin, prin Decan Conf. univ. dr. av. Ciulei Gheorghe, este alături de protestul UNBR în privința arestării avocatului Robert Roșu.

Descarcă fișierul Comunicat Baroul Caras Severin.

16. Baroul ClujComunicat al Consiliului Baroului Cluj raportat la situația domnului avocat Robert-Mihăiță Roșu din Baroul București, condamnat de către ICCJ la o pedeapsă a închisorii cu executare.

Descarcă fișierul Comunicat Baroul Cluj.

17. Baroul ConstanțaBaroul Constanta se alătură și sustine poziția exprimată de Uniunea Natională a Barourilor din România privind apărarea principiilor profesiei de avocat si a garantiilor dreptului la apărare.

Descarcă fișierul Comunicat Baroul Constanta.

18. Baroul CovasnaBaroul Covasna susține poziția exprimată de Uniunea Națională a Barourilor din România în comunicatul din 18 decembrie 2020 privind apărarea principiilor profesiei de avocat și a garanțiilor dreptului la apărare, considerând inacceptabilă represiunea de natură penală asupra avocatului pentru consultațiile și susținerile făcute în calitate de reprezentant al unui client.

Descarcă fișierul Comunicat Baroul Covasna.

19. Baroul DâmbovițaConsiliul Baroului Dâmbovița, întrunit în ședința extraordinară din data de 21.12.2020 se raliază și susține punctul de vedere al Comisiei Permanente al UNBR situația creată de cazul avocatului Roșu-Mihăiță Robert, condamnat în dosarul Băneasa.

Descarcă fișierul Comunicat Baroul Dambovita.

20. Baroul Dolj Comunicat privind apărarea justiției, a statului de drept și a avocaților.

Descarcă fișierul Comunicat Baroul Dolj.

21. Baroul GalațiConsiliul Baroului Galaţi, întrunit in şedinţa din 21.12.2020, a luat la cunoştinţă cu profundă îngrijorare, despre condamnarea la pedeapsa de 5 ani închisoare, a domnului avocat Robert-Mihăiţă Roşu

Descarcă fișierul – Comunicat Baroul Galati.

22. Baroul GiurgiuBaroul Giurgiu susține demersurile întreprinse de UNBR și Baroul București, considerând principial inacceptabilă și nelegală orice interpretare jurisprudențială prin care activitatea avocatului, exercitată în limitele consacrate de Legea nr. 51/1995 poate fi reconsiderată ca un act material de participație la comiterea unei infracțiuni.

Descarcă fișierul – Comunicat Baroul Giurgiu.

23. Baroul Gorj – Comunicatul Consiliul Baroului Gorj, întrunit în şedinţa extraordinară din 21 decembrie 2020, privind situaţia creată prin condamnarea definitivă a avocaţilor Robert Mihaiţă Roşu şi Dicu Corina Teodora din Baroul Bucureşti pentru săvârşirea unor infracţiuni în exerciţiul profesiei.

Descarcă fișierul – Comunicat Baroul Gorj.

24. Baroul HarghitaBaroul Harghita susţine în totalitate poziţiile şi demersurile iniţiate de către Uniunea Naţională a Barourilor din România şi de către Baroul Bucureşti, prin care s-a apreciat ca inacceptabilă represiunea de natură penală asupra avocaţilor pentru consultaţiile şi susţinerile făcute în calitate de reprezentant.

Descarcă fișierul – Comunicat Baroul Harghita.

25. Baroul HunedoaraComunicatul Consiliului Baroului Hunedoara privind exprimarea solidarității cu punctul de vedere al UNBR și al Baroului București, raportat la soluția de condamnare pronunțată de ÎCCJ a celor doi colegi, membri ai Baroului București.

Descarcă fișierul – Comunicat Baroul Hunedoara.

26. Baroul IașiBaroul Iași susține poziția exprimată de Uniunea Națională a Barourilor din România privind apărarea principiilor profesiei și a garanțiilor dreptului la apărare.

Descarcă fișierul – Comunicat Baroul Iasi.

27. Baroul IlfovComunicatul Consiliului Baroului Ilfov cu privire la situația creată de condamnarea de către Înalta Curte de Casație și Justiție a doi avocați membri ai Baroului București.

Descarcă fișierul – Comunicat Baroul Ilfov.

28. Baroul MaramureșComunicat de susținere pentru poziția exprimata de Comisia Permanentă a UNBR la data de 18.12.2020.

Descarcă fișierul – Comunicat Baroul Maramures.

29. Baroul MehedințiComunicat de susținere pentru poziția exprimata de U.N.B.R în data de 18.12.2020.

Descarcă fișierul – Comunicat Baroul Mehedinti.

30. Baroul MureșComunicat privind susținerea UNBR și Baroului București în cazul condamnării unor avocați pentru săvârșirea de infracțiuni în exercițiul profesiei.

Descarcă fișierul – Comunicat Baroul Mures.

31. Baroul NeamțÎn sprijinul protestelor deja desfasurate in tara, pentru apararea justitiei, a statului de drept, a cetatenilor si a tuturor avocatilor, Baroul Neamt se raliaza si sprijina demersurile Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, ale Baroului Bucuresti, precum si ale celorlalte barouri din tara.

Descarcă fișierul – Comunicat Baroul Neamt.

32. Baroul OltBaroul Olt susține integral și necondiționat Comunicatul UNBR, emis în legătura cu condamnarea a doi avocați din cadrul Baroului București de către ICCJ în dosarul cunoscut sub numele de “Ferma Băneasa”.

Descarcă fișierul – Comunicat Baroul Olt.

33. Baroul PrahovaBaroul Prahova este solidar cu Uniunea Nationala a Barourilor din Romania si cu Baroul Bucuresti in demersurile pe care aceste institutii le întreprind si le vor intreprinde in apararea celor doi colegi condamnati definitiv de Înalta Curte de Casatie si Justitie, precum si in apararea profesiei de avocat.

Descarcă fișierul – Comunicat Baroul Prahova.

34. Baroul SălajBaroul Sălaj susține poziția exprimată de Uniunea Națională a Barourilor din România în Comunicatul Comisiei Permanente din 18 decembrie 2020 privind apărarea principiilor profesiei de avocat și a garanțiilor dreptului la apărare.

Descarcă fișierul – Comunicat Baroul Salaj.

35. Baroul Satu MareConsiliul Baroului Satu Mare susține necondiționat pozițiile exprimate de către UNBR și Baroul București, venite în sprijinul confraților noștri Robert Roșu și Corina Dicu.

Descarcă fișierul – Comunicat Baroul Satu Mare.

36. Baroul SibiuConsiliul Baroului Sibiu întrunit în şedinţa extraordinară a luat act cu îngrijorare de soluţia de condamnare dispusă de către I.C.C.J prin care doi avocaţi din cadrul Baroului Bucureşti au fost condamnaţi pentru fapte care, conform informaţiilor publice, reprezintă activităţi specifice exercitării profesiei de avocat.

Descarcă fișierul – Comunicat Baroul Sibiu.

37. Baroul SuceavaConsiliul Baroului Suceava, întrunit în ședință extraordinară, a luat act cu reală îngrijorare, atât de soluția de condamnare a unor avocați din cadrul Baroului București pentru fapte ce reprezintă, în realitate, activități specifice profesiei.

Descarcă fișierul – Comunicat Baroul Suceava.

38. Baroul TeleormanConsiliul Baroului, întrunit în ședință în data de 24.12.2020, a hotărât ralierea la poziția exprimată de Uniunea Națională a Barourilor din România privind apărarea principiilor profesiei de avocat și a garanțiilor dreptului la apărare.

Descacă fișierul – Comunicat Baroul Teleorman.

39. Baroul TimișComunicat privind soluția de condamnare de către un complet al Înaltei Curți de Casație și Justiție a doi avocați, membri ai Corpului profesional al avocaților din Baroul București.

Descarcă fișierul – Comunicat Baroul Timis.

40. Baroul VâlceaConsiliul Baroului Vâlcea, prin prezentul Comunicat, susține pozițiile și demersurile inițiate de către Uniunea Națională a Barourilor din România, respectiv de către Baroul București față de condamnarea celor doi avocaţi din Baroul Bucureşti.

Descarcă fișierul – Comunicat Baroul Valcea.

41. Baroul Vrancea Baroul Vrancea sustine pozitia exprimata de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania si Baroul Bucuresti privind apararea principiilor profesiei si a garantarii dreptului la aparare.

Descarcă fișierul – Comunicat Baroul Vrancea.

42. U.N.B.R.Protestul de astăzi este pentru apărarea justiției

Descarcă fișierul – Comunicat UNBR – protestul de azi este pentru apararea justitiei.

43. U.N.B.R.UNBR consideră inacceptabilă represiunea de natură penală asupra avocatului pentru consultațiile și susținerile făcute în calitate de reprezentant.

Descarcă fișierul – Comunicat UNBR – represiune de natura penala a avocatului.

44. Uniunea Avocaților din Republica MoldovaAvocații din Republica Moldova se solidarizează cu confrații din România la subiectul condamnării unui avocat al Baroului București pentru exercitarea activității de avocat.

Descarcă fișierul – Comunicat Uniunea Avocatilor din Republica Moldova.

45. Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență – U.N.P.I.R. ClujComunicat privind exercitarea profesiei, în contextul cazului Robert Roșu.

Descarcă fișierul – Comunicat UNPIR Cluj – Uniunea Nationala a Practicienilor in Insolventa.

46. Uniunea Profesiilor Liberale din România – U.P.L.R.Uniunea Profesiilor Liberale din România susține poziția și demersurile Uniunii Naționale a Barourilor din România în apărarea principiilor profesiei de avocat.

Descarcă fișierul – Comunicat UPLR – Uniunea Profesiilor Liberale din Romania.

47. Asociația pentru Dialog și Solidaritate a Avocaților – A.D.S.A.Asociația pentru Dialog și Solidaritate a Avocaților din România își exprimă solidaritatea față de colegul nostru, Robert Roșu Mihăiță, avocat în cadrul Baroului București, și regretul față de condamnarea acestuia.

Descarcă fișierul – Comunicat ADSA – Asociatia pentru Dialog si Solidaritate a Avocatilor.

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Sunt de acord